Amsterdam och Hotel Okura

Vad tänker du på när du hör ordet Amsterdam? Ja, om du är lite som jag så är nog det första du kommer att tänka på knark och prostitution, och allt det hemska som hör de sakerna till. Och visst finns det där, men det är verkligen inte allt den här staden har att erbjuda. Av ovan nämnda skäl har jag alltid dragit mig för att åka hit, men förra året gjorde jag slag i saken och bokade en resa. Och jag kunde inte ha blivit mer positivt överraskad!

amsterdam-988040_960_720

För det första är Amsterdam oerhört vackert. De små kanalerna som löper genom hela staden, de färgglada trähusen och de gamla fina byggnaderna – alla är de beståndsdelar i vad som är en helt otroligt bildskön liten stad. Och stämningen! Amsterdam är verkligen trevligt! Här är människor glada och positiva, och de är verkligen vänliga mot turister.

Eftersom staden har ett rykte om sig att vara tillhåll för konstnärer finns förstås en rad häftiga konstmuseer att besöka – inte minst det berömda Van Gogh-museet. Om du gillar solrosor så kommer du inte att bli besviken, om vi säger så! Det är verkligen ett häftigt museum, och Amsterdam är verkligen en oerhört häftig stad för konst och kultur.

Och maten då, hur är den? Ja, den traditionella holländska kosten kanske inte är min favoritmat egentligen, men här finns också ett antal riktigt häftiga fine diningupplevelser att ta del av. Flera av stans absolut bästa krogar är samlade i ett och samma hotell, som också råkar vara ett helt ypperligt ställe att bo på – nämligen Hotel Okura.

Hotel Okura

Lite utanför stadskärnan ligger detta japaninfluerade holländska hotell, som garanterat inte kommer att göra någon lyxlirare besviken. Inom hotellets väggar samsas totalt 4 (!) michelinstjärnor fördelade på tre restauranger, och dem tänkte jag passa på att berätta lite mer om i nästa inlägg.