Baccano i Rom!

Ja, ju mer jag skriver desto mer inser jag att jag fortfarande har att berätta om den här underbara staden. Det här blir mitt tredje inlägg om mat och dryck i Rom – Europas kanske allra vackraste huvudstad.

Roma_-_via_della_Conciliazione_e_s._Pietro_sullo_sfondoI mitt tredje och sista inlägg om Roms mat och dryck tänkte jag nu passa på att berätta lite om ett annat favoritställe – ett som serverar både mat och cocktails till väldigt slagkraftiga priser! Stället jag pratar om heter Baccano, och ligger mitt i centrala Rom.

Baccano

Ok, det här lilla stället är så otroligt att jag knappt vågar berätta om det. Jag snubblade in här en varm sommarkväll för att söka skydd från den värsta hettan, och det var nog ett av de bästa beslut jag fattat i mitt liv. Wow! Vilken plats! I ett enda stort kaklat rum finns en lång och fin bardisk som man kan sitta vid och beställa drinkar och cocktails i världsklass, och runt om i restaurangen finns bås där man kan sitta och äta. Matens fokus ligger på skaldjur – det finns en egen fiskdisk och ostronbar i restaurangen – men man kan också äta enklare pastarätter, och de är ack så goda.

Att sätta sig i baren här en sen kväll och ta en enkel pasta med tomatsås och en cocktail – ja, det är helt enkelt något av det härligaste och mest underbara man kan göra i livet. Precis som på de flesta ställen i Italien så är pastan tillagad al dente här, och jag skulle vilja påstå att de enkla pastarätterna för omkring 100 kronor på Baccano är bättre än någonting man kan hitta i Sverige.

Baccano är det typ av ställe som man kan trilla in på precis när som helst, och aldrig lämna besviken. Jag har varit här fler gånger än jag kan räkna, och jag längtar redan efter mitt nästa besök!