En oväntad vänskap i Vegas

Alltså, det finns ju så mycket att berätta om vad gäller mat och dryck att jag ofta inte kommer längre än så i mina reseberättelser. Men det är klart att man även upplever mycket annat på sina resor, så i det här inlägget tänkte jag passa på att berätta om en väldigt fascinerande och trevlig person jag träffade när jag var i Las Vegas senast. För visst är något av det härligaste med att resa, alla underbara människor man träffar?

1024px-Las_Vegas_63

Jag ska inte nämna honom vid namn, men när jag satt och käkade på mitt hotell en kväll så hamnade jag bredvid en ung herre i baren, och eftersom han också var där ensam så började vi prata. Det visade sig snabbt att den här killen är en professionell pokerspelare och gambler! Wow, vilket yrke att ha, framför allt för någon som inte ens fyllt 30 år! Han kom från Sverige han också, och han började berätta om hur han reser runt världen på olika pokerturneringar, och tjänar helt otroliga summor pengar på det. Han jobbar med casino på nätet. 

Han började med att spela Internetpoker, men blev snabbt så bra att han började bjudas in till tävlingar i Las Vegas och på andra ställen runtom i världen. Och ju längre vi satt där och käkade och drack och pratade desto mer fascinerad blev jag av hans glamorösa livsstil. Att äta på fina restauranger och dricka drinkar i lyxiga barer är minst sagt något som tillhör den här killens vardag, så det var ju inte utan att man nästan blev lite avundsjuk. Han berättade att han har fått många vänner i sin bransch – om man kan kalla det för en bransch – som lever precis lika lyxigt som han gör. De reser runt i världen och träffar på varandra i Las Vegas och Hong Kong och Dubai titt som tätt.

Ja, det är nästan så att man får börja spela lite själv!