Fyra stjärnor på samma hotell!

amsterdam-1977004_960_720

I min förra post började jag med att berätta om ett häftigt hotell lite utanför Amsterdam som heter Hotel Okura, och jag tänkte i det här inlägget prata lite mer om de otroliga restauranger som finns innanför deras väggar. För inom ramarna av samma hotellkomplex hittar vi förutom en superlyxig och härlig spaavdelning, inte mindre än fyra stycken restauranger, varav hela tre är belönade med Michelinstjärnor. Den finaste av dem är Ciel Bleu – blå himmel på franska – som ligger högst upp i hotellet med en otrolig utsikt över Amsterdam.

Sedan finns där ytterligare två restauranger som har en stjärna vardera. Båda dessa är japaninspirerade – en av dem är faktiskt till och med en så kallad teppanyakirestaurang – ungefär som en lyxig japansk variant av mongolian barbecue. Gästerna sitter kring ett stekbord medan kocken lagar maten framför dem. Det låter kanske inte så extravagant, men det är det verkligen. Detta är den enda teppanyakirestaurangen i Europa som belönats med en michelinstjärna, så du kommer nog inte bli besviken över kvaliteten i alla fall!

Men just nu tänkte jag fokusera på min absoluta favorit på Hotel Okura – den tvåstjärniga supervärstingen Ciel Bleu.

Ciel Bleu

Den tvåstjärniga michelinkrogen högst upp i Hotel Okura gör ingen besviken. Efter en flera timmar lång avsmakningsmeny var jag så tillfredsställd att jag rumlade rakt ner på mitt rum och somnade gott. Det här är en modern fransk krog med en liten asiatisk twist. Maten är lätt och fräsch och helt otroligt vällagad. Vinerna är minst lika bra som maten, och kombinationen vin och mat helt oslagbar. Det här är en upplevelse du helt enkelt inte får missa! Det kostar dock som bekant att ligga på topp, så du får räkna med att notan för två personer kommer hamna någonstans kring 6000 kronor. Men det kan det verkligen vara värt!