Hotel Locarnos bar – en doldis i Rom

I mitt förra inlägg började jag berätta om ett av mina absoluta favoritresmål i Europa – eller kanske i världen för den delen – nämligen den anrika och oerhört vackra italienska huvudstaden Rom! Eftersom det finns så fruktansvärt mycket att säga om maten och kulturen här så blir jag faktiskt tvungen att fortsätta mina tips och beskrivningar även i detta inlägg.

rome-2151629_960_720Trots att det finns väldigt många lyxiga restauranger i absolut världsklass i den här staden, så är det som samtidigt är så härligt med Rom är att man verkligen inte behöver lägga de där stora pengarna för att få underbar mat. Och inte bara mat – italienarna har verkligen världens bästa smak! I det här inlägget får jag passa på att tipsa om min absoluta favorit vad gäller cocktailbarer i Rom: baren i Hotel Locarno.

Hotel Locarno

Man träder in i Hotel Locarno första gången utan att ha en aning om vilka häftiga drinkar som serveras bara några meter in genom lobbyn. När man går ut på den lilla innergården svallar känslorna bokstavligen över. Det är så vackert, så fridfullt att man nästan tappar andan! I början av kvällarna är här helt tyst, och de skickliga servitriserna ger dig service direkt vid bordet. Och allt eftersom timmarna går kommer fler och fler gäster – mest italienare – och rätt som det är finns det inte en sittplats ledig. Ett hett tips för att hitta restauranger och barer generellt är att gå just dit som lokalbefolkningen själva går – de vet ju trots allt mest om sin egen stad!

På hotel Locarno kan du få signaturcocktails som ”Wolf, I solve problems” döpt efter en karaktär i Pulp Fiction, eller varför inte Roms bästa (ja, i alla fall största!) Negroni. Lite senare på kvällen fyller det som sagt på med folk, så kom hit tidigt, och missa för guds skull inte denna pärla!