L’atelier i Las Vegas

Ja, i mitt förra inlägg började jag ju berätta lite om mina bästa tips och upplevelser från Las Vegas, och jag tänkte fortsätta även i detta inlägg. Så, vad finns det mer i matväg som man absolut inte får missa i Las Vegas? Ja, jag kommer osökt att tänka på min absoluta favoritrestaurang i hela världen, som dessutom råkar vara en liten kedja – L’atelier.

las-vegas-1620961_960_720

L’atelier

Med restauranger i London, Paris, New York, Las Vegas, Dubai och Hong Kong är det här en av de mest exklusiva (om inte den mest exklusiva) restaurangkedjorna i hela världen. Den startades och drivs av den berömda kocken och krögaren Joel Rubichon, som lite lustigt kanske är allra mest känd för sitt spektakulära potatismos! Just potatismoset serveras till många av de små mellanrätterna, och det är det första som personalen förbereder när de kommer in på morgonen. Det tar nämligen flera timmar att laga det! De använder sig av proportionerna potatis:smör 2:1, så det är en ganska mäktig upplevelse att äta detta krämiga mos.

På restaurangen i Las Vegas, som ligger i hotellet MGM Grand, serveras enbart mellanrätter. Man bör äta två eller tre för att bli mätt, och trots att prislappen är ganska hög så är notan faktiskt ändå inte att jämföra med att äta en avsmakningsmeny på något liknande ställe. Det är faktiskt alltid oerhört prisvärt här!

Och så är det så fruktansvärt anspråkslöst! På det här stället kan man slå sig ner i baren och njuta av världens skickligaste kokkonst och en av världens bästa vinlistor utan att man behöver känna sig stel eller tillgjord. Det är verkligen avslappnat och trevligt, och det är något som i alla fall i min erfarenhet alltid återspeglas i servicen också. Det här är ett måste för den som besöker Las Vegas, så när du har bokat din flygbiljett, boka bord här!