Rom och La Pergola!

Idag tänkte jag berätta om ett av mina absoluta favoritresmål i Europa, nämligen Rom!

san-pietro-857151_960_720

Jag upptäckte Rom relativt sent i livet, och åkte faktiskt inte dit förrän härom året. Sedan dess har jag varit tillbaka flera gånger – så underbart är det! Och vilken stad det här! Rom har verkligen något för alla. Man kan inte vandra omkring i stan mer än några minuter innan man träffar på något historiskt monument eller en sevärdhet – det är nästan för bra för att vara sant! Och arkitekturen – husen och byggnaderna är verkligen helt otroliga! Man förstår direkt varför det här en gång i tiden var världens absoluta centrum, så häftigt är det.

För er som inte är bekanta med staden finns det ett flertal sevärdheter som man bara måste se – för vad är väl ett besök i Rom utan att man tar en titt på Vatikanen och Colosseum?

Ja, och då har jag inte ens börjat prata om maten. Maten, maten, maten! Herregud, det finns så mycket att säga om maten. Man kan knappt gå tio meter i de små pittoreska gränderna utan att stöta på en pizzeria som serverar godare pizza än det går att få tag på i Sverige, och samma sak gäller självklart pasta. Och vad gäller finkrogar så har jag ett helt otroligt tips – La Pergola.

La Pergola

Högst uppe i hotellet Rome Cavalieri lite utanför staden, med utsikt över hela Rom, ligger den här 3-stjärniga Michelinrestaurangen. Godare mat och vackrare vyer i kombination går helt enkelt inte att hitta i Italien, eller kanske inte någonstans i världen. Här springer notan i väg, men det kan det faktiskt vara värt! Helt otroligt!

Till vyerna av Roms kullar kan du här åtnjuta en meny på upp emot 20 rätter med tillhörande vinpaket, så räkna med att du kommer bli kvar i flera timmar. Och se även till att ha ordentligt med pengar på kortet, ett besök för två personer kan kosta upp emot 10 000 kronor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *