Las Vegas och Carnevino

What happens in Vegas, stays in Vegas – eller hur var det nu igen? Ja, i syndernas huvudstad kan det förstås hända både det ena och det andra, men jag får nog helt enkelt ta och bryta den där heliga gamla regeln, för jag känner att jag verkligen måste få berätta för er om mina upplevelser av syndernas huvudstad.

1024px-Las_Vegas_89

Las Vegas! Herregud, vilken stad det är! Första gången man åker in längs den berömda strippen är det knappt så att man kan tro sina ögon. Det känns verkligen som en låtsasvärld, som någonting som nästan inte ens borde kunna existera! Men den existerar, och just nu är den bättre än någonsin – i alla fall när man pratar om mat! För 20 år sedan var Las Vegas känt för många saker, men inte för att vara någon gastronomisk huvudstad – den saken är säker. Men det läget har verkligen förändrats. Nu hittar man flera av världens bästa restauranger här, och nästan varje hotell längs med strippen inhyser en eller flera michelinkrogar.

I det här inlägget tänkte jag slå ett slag för restaurangen där jag åt mitt livs godaste pasta. Ja, lite otippat att det skedde i Las Vegas, men det är ingen idé att försöka förneka det – godare än så här blir det helt enkelt inte. Stället heter Carnevino.

Carnevino

I hotel Palazzo – ett ännu lyxigare ”hotell i hotellet” på det berömda lyxkomplexet hotel Venetian (ni vet, det som är byggt som Venedig, komplett med kanaler och allt!) – ligger denna enorma restaurang. Just när jag var där var det dock ganska tomt, med det gjorde verkligen ingenting. Carnevino är egentligen ett steakhouse, med fokus på hängmörat kött och exklusiva viner, men det jag fastnade för var som sagt något otippat pastan. Jag fick en spaghetti bolognese, där pastan handrullats samma morgon. Det här är något av det godaste jag ätit – ni måste helt enkelt testa!